Vårhälsning och aktuellt

Våren är på väg och vi ser nu alla fram emot den. Vårvädret startade med raketfart för några veckor sedan för att sedan avta, men nu ser vi våren framför oss.

Valen till moderna språk i årskurs 5 är gjorda liksom uppstarten av föräldramöten för de nya förskoleklassbarnen. Det blir ytterligare möten och träffar med dem i slutet av maj månad.

Vi har också äntligen kommit tillbaka till våra nyrenoverade lokaler och vi hoppas kunna ha någon form av invigning den 3 juni. Program för den dagen kommer senare men vi kommer troligen att ha öppet hus under eftermiddagen för de som önskar.

Under våren har vi arbetat med språket i alla möjliga och omöjliga former. Det har varit många olika projekt för att hjälpa eleverna till bättre läsförstående, läskondition och mer utförliga texter. Vi ser att vårt jobb tillsammans med ert läsande för och med dem ger resultat. Så roligt att se dem gå framåt och det som gynnar deras språk och läsning ger också resultat i andra ämnen.

Barnens utveckling är något som ger drivkraft att ta nya tag och till nästa höst kommer årskkurs 4-6 att ingå i Linneuniversitetets lärarutbildning. Vi blir en VI-skola som tar emot lärarstudenter för att ge dem praktik som byggs in i utbildningen över tid. Lärarstudenter som trivs hos oss ger reklam för skolan och gör det enklare för oss att hitta personal när vi annonserar.

Tiden fram till sommaren går fort och nu är vi i full gång med att planera inför hösten både gällande den nya läroplanens genomförande, Lgr 22, samt lokaler och bemanning.

Skolavslutningen blir den 17 juni och under våren kommer ytterligare en studiedag då fritidshemmen är öppna och den blir den 25 maj. Med dessa rader önskar vi er alla en GLAD PÅSK och vi hoppas eleverna får ett skönt påsklov kommande vecka antingen barnen är hos oss på fritidshemmen eller hemma.

Vårhälsningar från Johanna A/Sjögren och Annelie Hammarström

Till toppen