Emmaboda Kommun

Individuellt val

I din utbildning ingår 200 poäng individuellt val. Skolan har planerat så att du läser 100 poäng i tvåan och resterande 100 poäng i trean. Du väljer som regel kurs för ett år i taget.

På Vilhelm Mobergsgymnasiet har du ett brett utbud av kurser att välja bland.

Samtliga elever i årskurs två och tre har i sina scheman gemensam för det individuella valet. Det vanligaste är att man läser kursen tillsammans med elever från skolans övriga program.

Det är du som avgör vilket innehåll du vill välja, dina kursval måste inte vara kopplade till målen för det program du följer. Några gymnasieprogram erbjuder fördjupningskurser som anknyter till programmålen – det är du som avgör om det är detta du vill göra eller om du hellre vill välja kurser med helt annan inriktning.

För dig som har tankar på vidare studier erbjuder individuella valet en möjlighet att öka behörigheten. Går du ett yrkesprogram kan du välja att läsa in grundläggande högskolebehörighet inom det individuella valet.

Inom ramen för individuellt val finns även möjlighet att läsa kurser som ger särskild behörighet eller kurser som ger meritpoäng vid ansökan till högskola.

Har du frågor kring valet – kontakta din syv.

Till toppen