Emmaboda Kommun

Språkresor

Bildkollage från olika städer

Om du är intresserad av språk är Vilhelm Mobergsgymnasiet rätt skola för dig. Läser du fördjupningskurser i franska, italienska, spanska eller tyska, får du en gång under din studietid åka till landet för att praktisera dina kunskaper du fått.

I årskurs två, åker alla elever till Scarborough i nordöstra England.

England

Resan varar vanligtvis i 9 dagar. Man bor inneboende hos värdfamiljer i Scarborough, som är vana vid detta. Man åker buss till Kastrup för att därifrån flyga till Manchester, och sedan vidarefärd mot Scarborough med buss.

Under Englandsvistelsen studerar man ett antal lektioner på Scarborough Sixth Form College, besöker borgmästaren, Scarborough castle och ett par företag. Dessutom besöks Robin Hood Bay, Whitby, Goatland, och givetvis vikingastaden York. I Manchester gör de som vill ett besök på Old Trafford. I slutet på vistelsen i England görs den muntliga tentamen på plats i England, vilket de flesta tycker är lättare då man talat engelska i en hel vecka.

Frankrike

De som studerar franska gör en språkresa till Paris där de besöker Eifeltornet, Triumfbågen, Sacre Ceur, Père Lachaise Cemetery med mera.

Italien

Eleverna som läser italienska åker till hamnstaden Genua i norra Italien. Där studeras italienska på internationell skola. Dessutom görs en del studiebesök, bland annat till den lilla staden San Fruttioso som man bara kan komma till med båt eller promenerandes.

Spanien

De spanskstuderande eleverna reser till Barcelona och får ta del av en massa kultur, som Joan Miró, Antoni Gaudí, Fernando Botero, tapas, paella och Camp Nou

Tyskland

Läser man tyska så besöker man Berlin eller München. På samma sätt som övriga språk så praktiseras det tyska språket mycket under vistelsen i Tyskland.

Till toppen