Emmaboda Kommun

Våra program

Elever som läser i skolan

Ekonomiprogrammet vänder sig till dig som är ambitiös, sammarbetsvillig samt har intresse för ekonomi.

Är du nyfiken på till exempel marknadsföring, entreprenörskap eller budgetering? Då är det här ett program för dig.

Elev som står vid en maskin

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmetska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom områden som process­inriktad eller maskinell material­bearbetning och produktframställning, driftsäkerhet och underhåll samt svetsning och annan sammanfogning.

Elever som labbar

Naturvetenskapliga programmet ger dig en bred utbildning som gör det möjligt att komma in på de flesta universitetsutbildningar. Vi ägnar skoltiden till främst matematik, fysik, kemi och biologi.

Elever som läser under en lektion

Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som vill ha en bred utbildning och till dig som inte riktigt vet vad du vill jobba med. Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred och stadig grund och förbereder dig inför högskolan.

Elev som kopplar ihop sladdar

Du bör ha ett starkt intresse för teknik och tekniska lösningar. Du bör vara intresserad av matematik och naturvetenskapliga kurser. Programmet kommer att utveckla dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling.

Elev som står vid en maskin

Det fjärde året på teknikprogrammet vänder sig till elever som vill gå ett år till inom gymnasieskolan för att få en utbildning som ger mycket stora möjligheter att få ett jobb direkt. Det fjärde året ger också praktiska kunskaper som gör det lättare att klara en högskole- eller civilingenjörsutbildning.

Elev som plåstrar om en människa

På programmet lär sig eleven om hälsa, ohälsa, funktionsnedsättning, medicin, pedagogik och psykologi. Man studerar människans behov och lär sig vilken betydelse livsstilen har för hälsan.

Liggande böcker med ett äpple på

För dig som inte påbörjar ett nationellt program finns introduktionsprogrammet som ett alternativ. Det kan gälla dig som inte har behörighet till nationellt program eller inte fått plats på en gymnasieutbildning som du vill studera på.

Till toppen