Sök föreningsbidrag för 2023 - idrotts- och fritidsföreningar

Nu är det dags igen att ansöka om kommunalt bidrag. Bidraget avser verksamhetsåret 2023 och ska sökas på bifogade ansökningsblanketter.

Blanketterna finns även på vår hemsida under ”E-tjänster & blanketter”. Ni kan också använda följande länk för att komma till blanketterna Emmaboda kommun - Föreningsbidrag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Blanketterna finns också att hämta ut i kommunens Besökscenter.

Blanketterna måste vara fullständigt ifyllda för att vi ska kunna handlägga dessa så snabbt som möjligt. Är vi tvungna att skicka tillbaka dem för komplettering, fördröjer detta givetvis beslutsgången och utbetalningen av beviljade bidrag.

Bidragsansökan ska vara Emmaboda kommun tillhanda senast den 1 mars 2024. Till ansökan ska bifogas årsmötesprotokoll, verksamhets-, ekonomisk- och revisionsberättelse för verksamhetsåret 2023. Om ni inte har haft er årsmöte än så hör av er till mig. Viktigt att själva bidragsansökan kommer in till oss senast 1 mars 2024 och resterande handlingar ska kompletteras efter ert årsmöte snarast möjligt. Inget bidrag betalas ut innan samtliga handlingar som efterfrågas har kommit till oss.

Ansökan ska också vara undertecknad enligt vad som framgår av ansökningsblanketten, annars fyll i blanketten som heter ”Försäkran från föreningar, korrekt lämnade uppgifter”.

Nämnden kommer slumpvis att välja ut ett antal föreningar för granskning. Dessa föreningar kommer inte att erhålla något bidrag förrän vi fått begärda handlingar och kunnat granska dessa.

Om något är oklart var god kontakta Max Kankelwitz: Max.Kankelwitz@emmaboda.se eller telefon 010-353 11 02.

Utöver det är det också dags att ansöka om investeringsbidrag samt bygdepeng där sista ansökningsdagen är den 1 april 2024. Ni kan läsa mer om investeringsbidraget samt bygdepengen på följande sidor.

Investeringsbidrag: https://www.emmaboda.se/uppleva--gora/foreningar-och-foreningsliv/bidrag-stod--och-stipendier/investeringsbidrag.html Länk till annan webbplats.

Bygdepeng: https://www.emmaboda.se/uppleva--gora/foreningar-och-foreningsliv/bidrag-stod--och-stipendier/bygdepeng.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

PS. Glöm inte att ändra adress och kontaktperson till föreningskatalogen om ni gjort några ändringar vid årsmötet. Ni kan skicka era nya kontaktuppgifter till mig så ändrar jag det.