Information om pågående strejkvarsel

Det 8 april varslade fackförbundet Kommunal om strejk för medlemmar som jobbar inom kostenheten, lokalvården samt logistikcenter. Det är inte all personal som kommer att beröras men strejken kommer kunna påverka verksamheter på Emmaboda kommuns förskolor och skolor. Om förhandlingarna inte når fram till ett avtal kommer strejken att påbörjas den 18 april kl. 07.00.

Om det blir strejk kan det drabba delar av förskola och skola. Hur stor påverkan detta kommer innebära utreds för tillfället och kommunen tittar på alternativa sätt att hålla verksamheterna igång om det skulle bli verklighet.

Emmaboda kommuns målsättning är att påverkan ska bli så liten som möjligt för våra utsatta verksamheter och tar nu fram olika typer av alternativa lösningar ifall strejken bryter ut. Strejken kan t.ex. leda till att den tilltänkta matsedeln inte kan serveras, det serveras färre alternativa rätter eller att barnen/eleverna ombeds att ta med egen lunch.

De verksamheter som kommer att beröras kommer rektor att informera vårdnadshavare via Edlevo om hur strejken kommer hanteras och påverkar respektive förskola eller skola.

Mer information kommer att förmedlas via Edlevo och kommunens hemsida. (www.emmaboda.se Länk till annan webbplats.).