Vårt utbud

Gitarr

Kom och skapa tillsammans med oss, det finns mycket att välja på, du är i trygga händer med fokus på kunskap, glädje och respekt.

Den enskilda undervisningen utgör stommen i musikskolans verksamhet. I en lugn och avspänd atmosfär arbetar eleven och pedagogen med att utforska musiken. Men musik är också gemenskap. Ensemble-, kör- och orkesterundervisning är en självklar del av vårt musikskapande.

Välkommen till Kulturskolan – det kan bli det viktigaste och mest givande beslut du tagit.

Blåsinstrument

Du kan spela tvärflöjt, klarinett, saxofon eller blockflöjt. Blockflöjt är GRATIS att spela hos oss! Om du istället väljer trumpet, trombon, horn eller tuba så är din undervisning gratis din första termin. När du är tillräckligt duktig erbjuds du att spela med i Emmaboda Ungdomsorkester. Vi har ett fåtal instrument till uthyrning.

Barndans

Du som går i årskurs ett, två eller tre är välkommen att delta i vår dans. Enkla rörelser sätts samman till en rytmisk helhet där DU är huvudperson och dansglädjen tillsammans med andra är huvudsaken. Finns intresse ordnar vi kurs för äldre elever.

Digitalt skapande

Bli den kompositör du alltid drömt om! Vi skapar musik med hjälp av dator, mobil, appar och digitala instrument till din egen video. Genomgång av upphovsrätten.

Klassundervisning

Kulturskolans legitimerade musiklärare ägnar sig åt klassundervisning i musik vid samtliga av kommunens skolenheter. Vi utgår i all vår undervisning från den centrala läroplanen i musik.
Tillsammans arbetar vi för att eleverna ska få en tydlig ”Röd tråd” i musikämnet genom hela sin skolgång, att de finner sammanhang i de många olika delar som ämnet innebär.
Vår ambition är att ALLA elever i klassen ska finna kunskap, utveckling och - givetvis - glädje i musiken!

Rytmik

Din dagsform är viktigast när vi möts i rytmiken. Vi spelar olika instrument, kanske klaffgitarr, entonsflöjt, oceantrumma eller så målar vi till musik. Upplevelsen tillsammans i stunden är central.

Skapande

Var en kreativ konstnär – förverkliga dina idéer! Här kan du - utifrån dina skisser – rita och måla. Du kan testa olika tekniker, tillverka en tavla i glas, jobba med lera eller bygga skulpturer. Vi jobbar i en lugn miljö där Du trivs!

Slagverksinstrument

Trummor är härliga och rytmiska kompisar till all slags musik. Vi lär oss känna och förstå puls och rytmer genom lyssnande och genom att spela efter noter.

Slöjdklubben

Vi har ett begränsat antal platser till ”Slöjdklubben” som finns i hela länet. Vi övar och upptäcker mjuka slöjdmaterial tillsammans. Anmälan öppen för alla elever i skolåldern. Gratis!

Stråkinstrument

Fiol är ett instrument som finns i olika storlekar för att passa just Dig. Vi använder instrumentböcker som har en CD att spela till hemma. Det finns ett fåtal instrument på Kulturskolan som vi hyr ut.

Stränginstrument

Välj mellan gitarr, elgitarr, elbas eller ukulele. På elgitarren spelar vi mest sköna riff och solon. På akustisk gitarr får du både lära dig att spela ackord med olika kompmodeller samt att spela melodispel efter noter och/eller tabulatur. Vi spelar olika musikstilar som t.ex. pop, visor och klassiskt. Elbasen är den självklara motorn i ensembler, medan ukulelen är liten och cool att spela på!

Sång

Härligt att ha instrumentet med sig överallt eller hur?! Du får lära dig sånger i olika stilar och sjunger både solo samt i större och mindre grupper. Från årskurs sju använder vi sångteknik mer grundligt.

Tangentinstrument

Piano och keyboard är två olika instrument, med delvis olika teknik och uttryck. Vi undervisar både i klassiskt piano och bruksspel. På keyboard övar vi melodi och ackord. Vi lär oss hur vi använder knapparna på rytmenheten.

Teater

Gillar du att uttrycka dina känslor med kroppen och släppa loss din fantasi? Då ska du komma och vara med i vår teater i Emmaboda! Vi bestämmer tillsammans vad vi ska sätta upp för pjäs. Från årskurs fyra.