Vårt utbud

Gitarr

Kom och skapa tillsammans med oss, det finns mycket att välja på, du är i trygga händer med fokus på kunskap, glädje och respekt.

Den enskilda undervisningen utgör stommen i musikskolans verksamhet. I en lugn och avspänd atmosfär arbetar eleven och pedagogen med att utforska musiken. Men musik är också gemenskap. Ensemble-, kör- och orkesterundervisning är en självklar del av vårt musikskapande.

Välkommen till Kulturskolan – det kan bli det viktigaste och mest givande beslut du tagit.

Dans

Du utvecklar ditt rörelsespråk och få danstekniska färdigheter. Vi skapar tillsammans en gemenskap utan tävlan och strävar mot att låta alla uppleva rörelseglädje

Blåsinstrument

Du kan spela tvärflöjt, klarinett, saxofon eller blockflöjt. Om du i stället väljer trumpet, trombon, horn eller tuba så är din undervisning gratis din första termin. Blockflöjt i blandad åldersgrupp är gratis. När du är tillräckligt duktig erbjuds du att spela med i Emmaboda Ungdomsorkester. Vi har ett fåtal instrument till uthyrning.

Klassundervisning

Kulturskolans legitimerade musiklärare ägnar sig åt klassundervisning i musik vid samtliga av kommunens skolenheter. Vi utgår i all vår undervisning från den centrala läroplanen i musik.
Tillsammans arbetar vi för att eleverna ska få en tydlig ”Röd tråd” i musikämnet genom hela sin skolgång, att de finner sammanhang i de många olika delar som ämnet innebär.
Vår ambition är att ALLA elever i klassen ska finna kunskap, utveckling och - givetvis - glädje i musiken!

Rytmik

Elevens dagsform är central när vi möts i rytmiken. Vi spelar tillsammans olika instrument, sjunger, lyssnar på- eller målar till musik. Här finns olika specialinstrument som klaffgitarr, ensträngsbas eller rytmikägg som väntar på dig. Själva upplevelsen av musiken är central.

Skaparverkstad

Skapa i papper, skapa med färger, och med det som finns nära och långt ifrån. Vi har kul tillsammans! Kursen är gratis via bidrag från Kulturrådet. Från årskurs 1.

Slagverksinstrument

Vi spelar efter gehör och noter. Här kräver vi hörselskydd, så köp ett par godkända öronproppar på apoteket. Vi är rädda om din - och vår – hörselhälsa. Trummor är härliga och rytmiska kompisar till all slags musik. Vi lär oss känna och förstå puls och rytmer genom lyssnande.

Stråkinstrument

Fiol är ett bra och roligt instrument som finns i olika storlekar för att passa just dig. Vi använder instrumentböcker som har medföljande CD, där både komp och melodier finns inspelade.

Stränginstrument

Välj mellan ukulele, akustisk gitarr, elgitarr och bas.
Ukulelen är ett roligt nybörjarinstrument för små fingrar. Den akustiska gitarren är ett bra instrument för att kompa sin egen och andras sång, medan basen är motor i många rockgrupper. På elgitarren spelar man mycket fingerspel och solon.

Sång

Sång handlar om att utforska sin röst, att vara nyfiken på hur man låter och att bli bekväm med att låta. Vi arbetar med den enskilda rösten för att utveckla ditt personliga uttryck genom att sjunga låtar från varierande musikstilar.

Första åren sjunger man vanligtvis i grupp där fokus ligger på sångglädje och att få sångvana. Därefter inriktar vi oss mer på grundläggande sångteknik och teori.

Tangentinstrument

Piano och keyboard är två helt olika instrument, med delvis olika teknik och uttryck. Vi undervisar både i klassiskt piano och bruksspel. På keyboard övar vi ackord- och melodispel, och lär oss hur vi använder knapparna på den inbyggda rytmenheten. Vid vissa tillfällen bjuder vi in till ”Tangentorkester” – ett samspel för samtliga elever.

Teater

Gillar du att uttrycka dina känslor med kroppen och släppa loss din fantasi då ska du komma och vara med i vår teater i Emmaboda.
Vi bestämmer tillsammans vad vi ska sätta upp för pjäs.

Blandade åldrar för glädjens skull :-)

Till toppen