Vårt utbud

Gitarr

Kom och skapa tillsammans med oss, det finns mycket att välja på, du är i trygga händer med fokus på kunskap, glädje och respekt.

Den enskilda undervisningen utgör stommen i musikskolans verksamhet. I en lugn och avspänd atmosfär arbetar eleven och pedagogen med att utforska musiken. Men musik är också gemenskap. Ensemble-, kör- och orkesterundervisning är en självklar del av vårt musikskapande.

Välkommen till Kulturskolan – det kan bli det viktigaste och mest givande beslut du tagit.

Dans

Du utvecklar ditt rörelsespråk och få danstekniska färdigheter. Vi skapar tillsammans en gemenskap utan tävlan och strävar mot att låta alla uppleva rörelseglädje

Blåsinstrument

Du kan spela tvärflöjt, klarinett, saxofon eller blockflöjt. Om du i stället väljer trumpet, trombon, horn eller tuba så är din undervisning gratis din första termin. Blockflöjt i blandad åldersgrupp är gratis. När du är tillräckligt duktig erbjuds du att spela med i Emmaboda Ungdomsorkester. Vi har ett fåtal instrument till uthyrning.

Filmskapande

Vi inriktar oss på kortfilm 6 x 40 minuter samt en filmvisningskväll. Du filmar hemma och redigerar till slutprodukt i vår studio. Godkända användarvänliga gratisprogram från nätet används. Endast 7 platser är tillgängliga – först till kvarn gäller.
Alla åldrar.

Glasfusing

Fusing är ett engelskt uttryck för att smälta samman. Gillar du att skapa är detta något för dig.
Här har du möjligheten att designa ditt eget föremål av planglas. Kom och se alla härliga möjligheter med glaset som material!

Klassundervisning

Kulturskolans legitimerade musiklärare ägna sig åt klassundervisning i musik vid samtliga av kommunens skolenheter. Vi utgår i all vår undervisning från den centrala läroplanen i musik.
Tillsammans arbetar vi för att eleverna ska få en tydlig ”Röd tråd” i musikämnet genom hela sin skolgång, att de finner sammanhang i de många olika delar som ämnet innebär.
Vår ambition är att ALLA elever i klassen ska finna kunskap, utveckling och - givetvis - glädje i musiken!

Rytmik

Elevens dagsform är central när vi möts i rytmiken. Vi spelar tillsammans olika instrument, sjunger, lyssnar på- eller målar till musik. Här finns olika specialinstrument som klaffgitarr, ensträngsbas eller rytmikägg som väntar på dig. Själva upplevelsen av musiken är central.

Skaparverkstad

Tid 6 x 40 minuter plus inspelning. Tre gånger jobbar ni tillsammans med handledare med låtskapande eller sånginlärning. Tre gånger arbetar ni med inspelning och mixning till slutprodukten – en egen CD. Genomgång av upphovsrätten.
Alla åldrar.

Slagverksinstrument

Vi spelar efter gehör och noter. Här kräver vi hörselskydd, så köp ett par godkända öronproppar på apoteket. Vi är rädda om din - och vår – hörselhälsa.Trummor är härliga och rytmiska kompisar till all slags musik. Vi lär oss känna och förstå puls och rytmer genom lyssnande.

Stråkinstrument

Fiol är ett bra och roligt instrument som finns i olika storlekar för att passa just dig. Vi använder instrumentböcker som har medföljande CD, där både komp och melodier finns inspelade.

Stränginstrument

Välj mellan ukulele, akustisk gitarr, elgitarr och bas.
Ukulelen är ett roligt nybörjar-instrument för små fingrar. Den akustiska gitarren är ett bra instrument för att kompa sin egen och andras sång, medan basen är motor i många rockgrupper. På elgitarren spelar man mycket fingerspel och solon.

Studio

Det här är för dig som är instresserad av studioteknik. Vi går igenom grunderna i studioinspelning i små grupper. Det program som används är Cubase och material hämtas från tillåtna sidor på nätet.

Sång

Sång handlar om att utforska sin röst, att vara nyfiken på hur man låter och att bli bekväm med att låta. Vi arbetar med den enskilda rösten för att utveckla ditt personliga uttryck genom att sjunga låtar från varierande musikstilar.

Första åren sjunger man vanligtvis i grupp där fokus ligger på sångglädje och att få sångvana. Därefter inriktar vi oss mer på grundläggande sångteknik och teori.

Tangentinstrument

Piano och keyboard är två helt olika instrument, med delvis olika teknik och uttryck. Vi undervisar både i klassiskt piano och bruksspel. På keyboard övar vi ackord- och melodispel, och lär oss hur vi använder knapparna på den inbyggda
rytmenheten. Vid vissa tillfällen bjuder vi in till ”Tangentorkester” – ett samspel för samtliga elever.

Teater

Gillar du att uttrycka dina känslor med kroppen och släppa loss din fantasi då ska du komma och vara med i vår teater i Emmaboda.
Vi bestämmer tillsammans vad vi ska sätta upp för pjäs.

Från årskurs 4, maximum 25 deltagare.

Till toppen