Filmer om besök i Mobergland lanseras i påsk

Amanda Heijbel tipsar om smultronställen

Lagom till påsk lanserar kulturenheten på Emmaboda kommun nya filmer om besöksmål kopplade till Vilhelm Moberg. Det är Amanda Heijbel, grundare & ägare av produktionsbolaget Moxie Media AB, som bl.a. lanserade poddserien Ekot av Utvandrarna 2022 och som medverkat de senaste åren vid EN DAG MED MOBERG, som skapat filmerna.

De återfinns på den kommungemensamma sajten www.vilhelmmoberg.se Länk till annan webbplats.

Tanken är att opretentiöst väcka intresse och kännedom om besöksmål i Mobergland (Emmaboda och Lessebo) samt att invånare ska dela filmerna i sociala media till vänner och bekanta. Det här är ett sätt för kulturenheten att stötta ideella och professionella aktörer inom besöksnäringen KKB, s.k. Kreativa och kulturella branscher.

Platser som beskrivs i filmerna är Klasatorpet, Mobergstenen, Duvemåla, Mobergs cykel i brons och Korpamoen. Dessutom en trailer som sammanfattar allt och med fördel får spridas av alla engagerade i Vilhelm Moberg och hans hembygd.

Amanda Heijbel har varit programledare på Sveriges Radio P4 Gotland 2014-2020. Hon har även verkat många år som som skribent, copywriter och översättare. Utbildad i statsvetenskap och hållbar utveckling, och har tidigare bland annat rest ensam genom Afrika och liftat från Polen till Pakistan. Frilansar inom medieproduktion, scenkonst och journalistik.

Det är med glädje Emmaboda kommun lanserar filmerna och tackar alla medverkande!

- - -

Kontakt för vidare frågor och intervjuer
Amanda Heijbel – producent och programledare
E-post amanda@moxiemedia.se
TFN 076-3167967

Jan Dzedins
Verksamhetschef för kultur

Emmaboda kommun, Box 100, 361 21 EMMABODA
TFN 010-353 12 24
E-post jan.dzedins@emmaboda.se

Besöksadress Järnvägsgatan 28, Emmaboda
Tfn. vx 010-353 10 00
www.emmaboda.se Länk till annan webbplats.