Film

I Emmaboda kommun finns fyra biografer som visar film för allmänheten. Biograferna har under senare åren rustats upp och ny portabel digital framvisare har köpts in och kan alternera mellan 3 biografer.

Föreningen Film i Glasriket arbetar för att värna biografens roll som en kulturell mötesplats på landsbygden. Genom föreningen har en stor mängd biografer räddats kvar och digitaliserats. Totalt är det 16 olika biografer runt om i Glasriket som medverkar i föreningens årliga manifestation i oktober/november.

Emmaboda Bio

Modern biograf mitt i centrala Emmaboda. Biografen är utrustad med en toppmodern 4K projektor, som ger kristallklar bild, samt en fantastisk ljudanläggning som gör biobesöket till en helhetsupplevelse. Salongen rymmer hela 218 personer och har både hörslinga och två rullstolsplatser.

Här visas alla de hetaste premiärerna och nyaste filmerna inom både action, komedi och drama. Dessutom anordnas visningar av Bio Kontrastfilmer. Men det är inte bara film som kan ses här. Varje månad arrangeras en kulturlördag där man, med modern digital teknik, kan se både teatrar, konserter, opera och konstvisningar från hela världen.

Besöksadress: Nygatan 8, Emmaboda
Telefon 0471-489 50
Emmaboda bios webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lindås Bio

Lindås Folkets Hus har bedrivet biografverksamhet sedan 1932. I dag är verksamheten främst riktad mot skolelever, men under skolloven visas film för allmänheten.

Biografen fick bidrag från Svenska Filminstitutet 2007 till ny förbättrad
ljudanläggning med surround. ”Stenbergsalongen” har plats för 149 besökare.

Besöksadress: Södra Lindåsgatan 14, Lindås
Telefon 0471-102 35 (endast mån kl 15-18), 070-289 90 94
Lindås bios webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vissefjärda Bio

Biografen som är inrymd i Vissefjärda Föreningshus har plats för 156 personer. Här visas film och seniorbio under vår- och höstsäsong.

För information om filmutbudet, håll utkik i lokalpressen där filmerna annonseras.

Besöksadress: Storgatan 31, Vissefjärda
Telefon 0471-200 51, 070-319 03 58
Vissefjärda bios webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Åfors Bio

Biograf med anor från mitten av 1950-talet. Biosalongen är i originalskick med en vacker ridå av Anders Beckman. Under 2007 har filmduken bytts ut och ljudanläggningen förbättrats.

Här anordnas trevliga filmkvällar med servering efteråt. Du får då tillfälle att diskutera dina tankar runt den film du just sett, över en god bit mat, tillsammans med andra filmentusiaster. Ett filmbesök utöver det vanliga.

Besöksadress: Glasbruksvägen, Åfors
Telefon 0471-413 30
Åfors bios webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Film i Glasriket

Föreningen Film i Glasriket arbetar för att värna biografens roll som en kulturell mötesplats på landsbygden. Genom föreningen har en stor mängd biografer räddats kvar och digitaliserats. Totalt är det 16 olika biografer runt om i Glasriket som medverkar i föreningens årliga manifestation i oktober/november.

Film i Glasrikets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Emmaboda Bio Kontrast

Emmaboda Bio Kontrast är en förening som är till för dig som älskar kvalitetsfilm. Det är gratis att vara med i föreningen.

Här visas filmer utanför Hollywoods mittfåra, och oftast från andra länder än USA. Två gånger per år anordnas röstningsträffar där man får möjlighet att påverka filmutbudet genom att rösta fram just sina favoritfilmer.

Innan visningarna bjuds det på fika med möjlighet att snacka film och utbyta upplevelser med andra filmälskare.

Besöksadress: Nygatan 8, Emmaboda
Telefon 0471-489 50
Emmaboda Bio Kontrast Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.