The Glass Factory sänder live ikväll fredag 22 maj kl.19:00

The Glass Factory Live

En del av den internationella konferensen GAS 2020

Ikväll fredag den 22 maj kl.19:00 sänder personal och konstnärer live från hyttan och sliperiet via museets Facebooksida till hela världen.

I helgen skulle den internationella glaskonferensen ha ägt rum med Boda Glasbruk som en av platserna för konferensen, två dagar av fyra. Pga av COVID-19 ställdes allt in, fast istället har GAS (Glass Art Society) ordnat en virtuell konferens.

Kvällens livesändning är ett av The Glass Factorys bidrag till konferensen.

Det blir ett blandat program där konstnärer bl.a.Tillie Burden, Simon Holm och museets glasblåsare Peter Kuchinke, Mikael Jacobsson och Anders Wennerhag gör demos, Jan Dzedins och Malin Glännestrand presenterar museet, m.m.

Länk till evenemanget på Facebook finns här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Igår, torsdag den 21 maj, sändes en glasdemo med Boda-konstnären Amy Krüger. Det programmet hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senare kommer Amy Krügers fantastiska glasdocka att läggas ut till försäljning via Glasriket AB och GAS, tillsammans med ett konstverk av Maria Bang Espersen. Amy och Maria, har ateljéer i Boda Glasbruk och är goda representerar för verksamheten på The Glass Factory.
- - -

Tf museichef
Jan Dzedins
TFN 0471-24 92 24
E-post jan.dzedins@emmaboda.se

Till toppen