Fotoutställning till minne av
Max von Sydow i Duvemåla

Max von Sydow.

Ove Alströms bilder från Utvandrarna visas hela sommaren

Emmaboda kommun bjuder in till pressvisning tisdag den 23 juni kl.11:00 2020 i Rundqvistagården i Duvemåla, tillsammans med Inger Alström Stjerna.

Ove Alströms bilder på Max von Sydow
- årets miniutställning i Duvemåla

Ove Alström kom till Emmaboda genom Jan Troells filmatisering av Vilhelm Mobergs romaner om den småländska utvandringen till Amerika på 1800-talet. Ove fick uppdraget att vara stillbildsfotograf för dokumentation och reklam till filmerna. Arbetet pågick under några år från slutet av 1960-talet in på början av 1970-talet. Kanske kommer de som såg filmerna på den tiden ihåg fotografierna, som satt utanför biografens ingång där man kunde se lite av filmens innehåll. Det var Oves bilder, alla framställda i det dåvarande labbet i Emmaboda. Filmerna och fotografierna visades runt om i världen. Nu visas ett urval av film- och dokumentära bilder i årets utställning på Rundqvistagården i Duvemåla.

Max von Sydow gick bort den 8 mars 2020. I en hyllning till den världsberömde skådespelaren berättar vi om och visar vi i sommar Ove Alströms unika bilder i den lilla utställningslokalen i Rundqvistagården, Duvemåla.

Utställningen är öppen samtidigt som Café Duvemåla.
Läs mer här.

- - -
Pressinfo
Jan Dzedins, verksamhetschef för kultur
Telefon 0471-24 92 24
E-post jan.dzedins@emmaboda.se

Till toppen