Nya aktiviteter på The Glass Factory

Boda glasbruk anlades 1864, på markerna till fastigheten Förlångskvarn.

Boda glasbruk anlades 1864, på markerna till fastigheten Förlångskvarn.

Boda Art & History Walk, skattjakt för barn, guide och glasdemonstrationer i hyttan

Lanserar konst- och historievandring i Boda Glasbruks samhälle

The Glass Factory håller öppet dagligen hela sommaren och har coronaanpassat sin verksamhet. Som ett led i detta erbjuder museet nu en självguidad utomhustur, en knappt tre kilometer lång konst- och historievandring i Boda Glasbruks samhälle och natur. Besökarna får ta del av historiska platser som Krossen vid ån, Bertil Valliens nyrenoverade skulptur Albin och Pegasus, berättelsen om glasblåsarna Albin och Ruben och det gamla sliperiet. Guidningen finns både på svenska, engelska och tyska.

Skattjakt på museet för barn - med glasgåva som belöning

Museet har uppgraderat sitt erbjudande till barn och unga. Nytt för i år är en skatt- och bokstavsjakt i museets utställningar. Som belöning för utfört uppdrag får varje deltagare en glasgåva. I övrigt erbjuder museet fri entré för barn och ungdom under 15 år och då ingår skattjakten, upptäckarutställningen Abstractemption där du får ta på glaset, den levande hyttan med glasblåsning samt en lekyta med barnens egen hytta med möjlighet att klä ut sig till luffare och glasblåsare. Den som vill kan även måla eller gravera ett eget glas i The Glass Factorys ateljé.

Guidade turer, glasdemos i hyttan och samarbeten

The Glass Factory har ett dagligt schema som innehåller guidade turer, särskild visning i hyttan och särskilda öppettider för ateljéverksamheten. Vi samarbetar med flera boendeanläggningar i närområdet och har ökat den regionala marknadsföringen.

För mer information om vår verksamhet se www.theglassfactory.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dagligt schema https://www.theglassfactory.se/besok-oss/entre-och-oppettider.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anpassningar med anledning av COVID-19 https://www.theglassfactory.se/besok-oss/covid-19-och-the-glass-factory.html Länk till annan webbplats.

- - -
Jan Dzedins, tf museichef och verksamhetschef för kultur
Telefon 0471-24 92 24
E-post jan.dzedins@emmaboda.se

Till toppen