Höstens händelser
på The Glass Factory

Lejon och Boode packar upp

Glasmässa och Folkets museum skjuts på framtiden.

Vårens satsning på ett högkvalitativt och samtidigt folkligare och bredare tilltal i programutbudet på The Glass Factory började bra, men kom av sig när coronakrisen inträdde.
Sommarens satsningar på skattjakt för barn och utomhusguidad promenad i kombination med den levande hyttan, ateljén och utställningarna har dock gått bra och museet har i juli en fin publiktillströmning.

Ett antal av höstens händelser är redan planerade och museet hoppas att med fortsatt coronaanpassning kunna genomföra aktiviteterna:

12-13/9 Konst runt

Anna-Linda Gabriel och Lars Larsson håller sina ateljéer öppna för allmänheten. Eventuellt öppnar fler konstnärer sina ateljéer i The Glass Factory.

19/9 Lejon och Boode packar upp, del 2

Glaskännarna Peter Lejon och Björn Boode fortsätter sin unika resa in i The Glass Factorys glassamling på ett lika underhållande som informativt sätt som alltid.

24-29/9 Drawing Light

Neonkurs med konstnären Ben Orozco, USA.

12-17/10 Paté de Vêrre

Kurs i den speciella glastekniken med de estniska konstnärerna Kai Kiudsoo-Värv, Maret Sarapu, Marilin Laas och Kateriin Rikken.

17-18/10 Glasriket glöder

Gå på glas - konsertvarieté med Martin Ellborg
och T.O.M. Waits orkester i hyttan!

Resultatet av Paté de Vêrre-kursen visas upp.

Kommande utställningar

Konstnärerna Amalia Bille och Fredrik Vestergård skapar varsin utställning under hösten. Dessutom skapas en utställning med nyutexaminerade Konstfackselevers alster och stipendiaterna från Beckmans och Konstfack kommer att ställa ut.

Glasmässa och Folkets museum skjuts på framtiden

Studieförbundet Vuxenskolan hade till Glasriket glöderhelgen tillsammans med The Glass Factory även börjat förbereda en glasmässa med Erik Höglund och Monica Backströms-tema samt ett Folkets Museum. Tanken var att besökarna skulle kunna få sitt glas värderat samt köpa och byta glas under mässan. Parallellt skulle allmänheten erbjudas att ställa ut sitt eget konstglas i evenemanget Folkets Museum, under helgen. Pga av coronaläget skjuts denna idé på framtiden.

- - -

Jan Dzedins, verksamhetschef för kultur
E-post jan.dzedins@emmaboda.se
Telefon 0471-24 92 24