LORD REDMOORE med Teateri till Emmaboda

Lord Redmoore med Teateri

Scenkonst för högstadiet

Teateri berättar historien om en ung kille som långsamt blev fråntagen sin kropp men som levde fullt ut i en annan värld, i en annan identitet. Som avataren Lord Redmoore kunde Mats röra sig fritt utan rullstolar, assistenter och andningsapparater. Genom Lord Redmoore fick han uppleva äventyr, kärlek och kamratskap.

Fredagen den 19 april spelar jönköpingsgruppen Teateri två föreställningar kl.10:00 och 12:30 på Emmaboda Folkets Hus, för alla elever i högstadiet i Emmaboda. Pjäsen ingår i Emmaboda kommuns skolkulturgaranti.

När Mats gick bort vid 24 års ålder, lämnade han två förtvivlade föräldrar efter sig som sörjde hans ensamma, värnlösa och tragiska liv. Men efter att ha skrivit ett meddelande på Mats blogg och berättat om hans bortgång fick de en diametralt motsatt bild. Bloggen blev översköljd av bestörta reaktioner. Hundratals människor från hela världen uttryckte sin sorg och saknad, och berättade hur mycket Mats hade betytt för dem i deras liv.

"Lord Redmoore" är baserad på den sanna historien om Mats Steen. Det är en berättelse som ställer en av livets svåraste frågor: Vad är ett fullödigt liv? Och vem bestämmer det?

- - -
Jan Dzedins
Verksamhetschef för kultur

Emmaboda kommun, Box 100, 361 21 EMMABODA
TFN 010-353 12 24
E-post jan.dzedins@emmaboda.se

Besöksadress Järnvägsgatan 28, Emmaboda
Tfn. vx 010-353 10 00
www.emmaboda.se Länk till annan webbplats.