SEN KOM VINTERN...

Tomas Fingal och Magnus Ödéhn i Obanteaterns SEN KOM VINTERN

Tomas Fingal och Magnus Ödéhn i Obanteaterns SEN KOM VINTERN

Skolteater för f-klass, årskurs 1
och Babsanteatern i Emmaboda

Den 22-26 januari gästar Obanteatern Emmabodas alla f-klasser och elever i årskurs 1 med föreställningen SEN KOM VINTERN efter Per Gustavssons Augustnominerade bok med samma namn.

Föreställningen turnerar till samtliga grundskolor. Dessutom ger Obanteatern en föreställning för Babsanteatern på måndagen och på tisdagen håller de en dramaworkshop med alla medlemmar och ledare i Babsanteatern. Detta som en följd av att Babsanteatern erhöll Emmaboda kommuns kulturpris hedersomnämnande 2023.

Föreställningen SEN KOM VINTERN handlar om Haren som tycker om sina rutiner, som att varje dag gå till trädgårdslandet och se till sina morötter. Det enda som stör tillvaron är den lömska räven som dyker upp ibland, när man minst anar det. Annars är varje dag den andra lik. En dag får Haren syn på något mycket märkligt - ett vitt hårstrå i pälsen. Och ett till!

En föreställning om förändring, fara och möjligheter.

Föreställningen är en del av Emmaboda kommuns skolkulturgaranti, antagen i kommunfullmäktige, som garanterar att alla elever i Emmaboda får ta del av professionella kulturupplevelser.

- - -

Jan Dzedins
Verksamhetschef för kultur

Emmaboda kommun, Box 100, 361 21 EMMABODA
Tfn. direkt 010-353 12 24
E-post jan.dzedins@emmaboda.se

Besöksadress Järnvägsgatan 28, Emmaboda
Tfn. vx 010-353 10 00
www.emmaboda.se Länk till annan webbplats.

Gilla Emmaboda Kultur på Facebook Länk till annan webbplats.