Skrivsommar 2024 Emmaboda, Nybro, Kalmar, Mörbylånga
- info och anmälan

Skrivsommar 2023

Skrivsommar utvecklar dig!

Älskar du att skriva? Skulle du vilja se din egen text i tryck? Då är feriepraktik med Skrivsommar något för dig! Vi har dunderkul.

Skrivsommar är ett arbete, en skrivarkurs och feriepraktik i ett!

Det betyder att du som deltagare får betalt som ett vanligt sommarjobb samtidigt som du utvecklar ditt skrivande. Ditt jobb är att bidra med en eller flera texter som kommer att publiceras i en antologi.

Är du i ålder så du kan få feriepraktik i din kommun? Vill du utveckla ditt skrivande? Ungdomar från Emmaboda, Nybro, Kalmar och Mörbylånga erbjuds att delta, inom ramen för feriepraktiken. Mellan den 24/6 och 12/7 har du möjlighet att bli en del av Skrivsommar i Emmaboda. Din kommun står för dina resor till Emmaboda station. Tillsammans med författaren Ami Andersson och Jan Dzedins utvecklar du ditt skrivande och skapar ditt eget bidrag till antologin – du får din text tryckt och utgiven!

Vi vänder oss till dig som har ett skrivintresse och även till dig som vill prova på eller behöver en ny utmaning.

Innehåll: Inspirerande skrivövningar, studiebesök i skrivandets anda, gästföreläsare, högläsning och mycket mer. Inom skrivandet arbetar vi med gestaltning, miljö, karaktärer och dramaturgi och vi undersöker och provar också på att skriva i olika genrer som fantasy, poesi, autofiktion och reportage. Skriver gör du med Ami Andersson och utvecklar din högläsning på scen gör du tillsammans med Jan Dzedins.

Anmälan: Anmäl dig som vanligt hos feriepraktiken i din kommun, se länkar nedan (uppdateras efter hand). Ange att du vill ha Skrivsommar som förstaval. Bifoga en text som du skrivit i anmälan. Vad som helst, minst en halv A4 och som mest 2 A4-sidor. Skriv också och berätta med några meningar om varför du vill arbeta med skrivande under sommaren. I Emmaboda ska du anmäla dig och skicka in din text till oss senast den 31 mars. Vi har ett begränsat antal platser.

Feriepraktik: För att delta måste du alltså först bli godkänd för feriepraktik av din kommun. Anmäl dig till feriepraktiken i Emmaboda kommun och Skrivsommar här (sista anmälningsdag i Emmaboda 31/3).
Bor du i Mörbylånga anmäler du dig här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. till Skrivsommar.
Bor du i Nybro finns information här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
och bor du i Kalmar finns info här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Frågor: kontakta kulturchef Jan Dzedins
E-post jan.dzedins@emmaboda.se
TFN 010-353 12 24

Ett samarbetsprojekt mellan
Litteraturnod Vimmerby
Kulturrådet
Mörbylånga kommun
Kalmar kommun
Nybro kommun
Emmaboda kommun (projektägare).

* Vi hanterar personuppgifter utifrån reglerna i Dataskyddsförordningen och annan adekvat lagstiftning. Mer information om vår hantering av personuppgifter hittar du på www.emmaboda.se/GDPR Länk till annan webbplats.

Skrivsommar 2021 Kalmar län