DIGITALA TJÄNSTER FÖR DIG SOM BEHÖVER ANSÖKA OM STÖD

Socialförvaltningen har tagit fram flera e-tjänster för att underlätta för dig som behöver ansöka om stöd.

Socialförvaltningens e-tjänster syftar till att Du som kommuninvånare på ett enkelt sätt och när passar dig ska kunna ansöka om stöd. Uppgifterna som efterfrågas är det som krävs för att kunna påbörja handläggning av din ansökan.  Du loggar in med mobilt BankID och signerar (skriver under) din ansökan via mobilt BankID.

Ansöka om ekonomiskt bistånd/försörjningsstöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du ekonomiska problem och har prövat alla möjligheter för att själv lösa din försörjning så kan du ansöka om ekonomiskt bistånd för att få hjälp.

Målet är dock att biståndet ska vara kortvarigt och att du ska bli självförsörjande så snart som möjligt.

Ansökan om stöd enligt socialtjänstlagen (SoL) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du ansöka om stöd om du har behov av det i ditt dagliga liv, så som hemtjänst, boendestöd och trygghetslarm.

Ansökan om stöd, enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du som vet eller tror att du tillhör personkretsen enligt LSS på egen hand eller tillsammans med god man eller närstående ansöka om stöd.  Exempelvis bostad med särskild service eller daglig verksamhet.

Orosanmälan barn och unga Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Misstänker du att ett barn eller ungdom far illa? Här kan du anmäla din oro för barnet till socialtjänsten. Du kan anmäla din oro anonymt eller med namn.

Om du använder e-tjänsterna ovan hittar du även dessa digitala tjänster inne i e-tjänsterna:

Att anmäla inkomstuppgifter

Här kan du som tar emot stöd anmäla dina inkomstuppgifter. Dina inkomstuppgifter ligger till grund för de avgifter som debiteras för ex hemtjänst, trygghetslarm, mat etc.

Säkra meddelanden mellan socialtjänst och medborgare

Om du har ansökt om stöd och/eller redan har ett pågående ärende/stöd inom myndighetsdelen av socialtjänsten,

så kan du skicka säkra meddelanden till din handläggare. Din handläggare kan också skicka säkra meddelande till dig.  Du kan skicka meddelande via telefon, surfplatta eller dator.

Utöver dessa digitala tjänster, har vi digitala blanketter för att anmäla intresse att vara familjehem/stödfamilj/kontaktperson samt fullmakt att ansöka om bostadsanpassning.

Dessa blanketter ska laddas ner, skrivas ut och skickas in per post.

Vid frågor om hur tjänsterna fungerar, var vänlig och kontakta kommunens växel på 010- 353 10 00 för vidare hänvisning till rätt del av socialtjänsten.

Välkommen med din ansökan!