Om Emmaboda kommun

Emmaboda är en kommun i Småland, mitt i sydöstra Sverige. Här är nära till vacker natur med skog och sjö och pendlingsavstånd till tre residensstäder; Kalmar, Växjö och Karlskrona. Där finns ett universitet, en högskola och tre flygplatser. I kommunen bor cirka 9400 invånare.

I Emmaboda är varje individ viktig. Vi arbetar aktivt med att leverera god service med hög kvalitet inom alla verksamheter. Vi har på senare år bland annat fått utmärkelserna: Bästa äldreomsorg i landet och Bästa kulturskola i länet. Vår museisatsning i Boda, The Glass Factory, har utnämnts till Årets nykomling av Svensk Form.

För barnfamiljer erbjuder kommunen allt från förskola med olika pedagogiska inriktningar och nattis till gymnasium. Här finns också ett rikt föreningsliv med aktiviteter för så väl barn som vuxna. Vi har ett aktivt näringsliv inom exempelvis trä- och tillverkningsindustri. Kommunens största arbetsgivare är Xylem, ett världsledande företag inom sin bransch.

Emmaboda, Lindås, Långasjö, Vissefjärda, Broakulla, Åfors, Eriksmåla och Boda Glasbruk är kommunens största orter.

Emmaboda kommunorganisation består av fyra förvaltningar och fyra helägda bolag samt ett räddningstjänstförbund som vi äger tillsammans med Torsås kommun. Inom organisationen arbetar cirka 900 anställda.