En komplett studentfabrik

 I Emmaboda kommun är vi stolta över den helhet som vi kan erbjuda. Vi är med på hela resan, från att en ettåring skolas in på förskolan till att personen tar studenten och är redo att kliva ut i vuxenvärlden. Med rätt pedagogik under varje fas skapar vi förutsättningar för varje individ att utvecklas.

För dig som förälder är helheten en trygghet, där ditt barn får möjlighet att växa upp i en lugn miljö. För dig som vill jobba inom kommunen innebär vår bredd stora möjligheter. Hos oss finns en massa spännande yrken att välja mellan!

Familjecentral/Öppen förskola

1-åriga Wilma har varit på familjecentralens öppna förskola tillsammans med sina föräldrar. Här har hennes föräldrar träffat andra föräldrar samtidigt som Wilma har fått träffa jämnåriga och vant sig vid den nya miljön. Om ett par månader är hon redo att börja i förskolan.

En bebis

Förskola

5-årige Omar älskar skapande och brinner av kreativitet. På förskolan får han utlopp för detta tillsammans med lek, socialt samspel, utforskande och reflektion i sina första steg mot ett livslångt lärande.

En liten pojke

Låg- och mellanstadiet

10-åriga Alice går i fjärde klass. Hon har lärt sig att läsa, skriva och räkna. Med hjälp av stöd och uppmuntran från lärarna är det nu dags att ta sig an de stora kunskapsfälten. I skolan blir Alice stimulerad utefter sina förutsättningar. Skoldagarna innehåller mycket variation och fysisk aktivitet. Alice spelar gitarr i kulturskolans regi och drömmer om att spela i ett tjejrockband när hon blir äldre.

En flicka

Högstadiet

15-årige Gustav går i nionde klass på Bjurbäcksskolan. I en trygg studiemiljö, där han har fått chans att påverka undervisningen, har han lärt sig att ta eget ansvar för sitt lärande. Nu står Gustav väl rustad inför gymnasiet, även om han tycker att det är lite svårt att veta vilket program som han ska välja. Med rätt stöd och uppbackning kommer det att bli bra, det är han säker på.

En kille

Gymnasiet

19-åriga Emma går sista året på Vilhelm Mobergsgymnasiet, som erbjuder ett brett utbud av både yrkesutbildningar och studie-förberedande program. Emmas studietid har inte alltid varit helt enkel. Under tuffare perioder har hon dock fått det stöd hon har behövt. När Emma om några veckor tar studenten gör hon det med fullständiga betyg, vilket har gett henne ett gott självförtroende. Kanske läser Emma vidare, kanske jobbar hon ett år eller så blir det en jorden runt-resa med bästa kompisen. Oavsett, ser Emma fram emot vuxenlivet.

En tjej

Jobba hos oss

Vi som arbetar i Emmaboda kommun gör det för att vi tycker om att arbeta med service, träffa människor och göra nytta.
Kort och gott jobbar vi för att ge medborgarna den service de behöver.

Inom Bildningsförvaltningen och socialförvaltningen kan du jobba som som exemplevis utepedagog, barnskötare, lärare, elevassistent, skolpsykolog, studie- och yrkesvägledare och rektor.

Inflyttarservice

Inflyttarservice är till för dig som funderar på att flytta till oss i Emmaboda kommun eller om du bara vill hålla dig informerad om vad som händer här året om.

Vi hjälper dig med tips och kontakter för arbete, bostad, skola, barnomsorg med mera. Tveka inte att kontakta oss på Inflyttarservice - inga frågor är för små.

Studentfabriken i siffror

  • 7 förskolor & 2 föräldrakooperativ
  • 6 grundskolor
  • 1 gymnasium
  • 10 elever per lärare
  • 84% av lärarna har en pedagogisk högskoleexamen
Till toppen