Gifta sig

Emmaboda kommun erbjuder borgerlig vigsel.

Så här gör ni som vill gifta er borgerligt

Ansök om hindersprövning

Innan vigseln ska hindersprövning utfärdas av Skatteverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kontakta Skatteverket i god tid. Efter godkännande av Skatteverket får ni två intyg, hindersprövning och vigselintyg. Dessa handlingar lämnas eller skickas till Emmaboda kommun. De måste ha kommit in till kommunen senast en vecka före datum för vigseln.

Tänk på att handlingarna endast är giltiga i fyra månader. Kommunen underrättar Skatteverket när vigseln är genomförd. Eventuellt namnbyte görs också via Skatteverket.

Boka vigsel

Använd formuläret nedan för att boka tid och plats. Vi vill ha er bokning minst tre veckor innan vigseldatum för att om möjligt kunna tillgodose era önskemål.

I bokningen fyller du i datum och plats för vigseln. Ni behöver också uppge namn och personnummer för vigselparet och eventuella egna vittnen. Två vittnen måste vara med på vigseln för att den ska vara giltig. Vittnena måste ha fyllt 18 år och förstå språket som talas.

Om det finns önskemål om att välja vem som är vigselförrättare kontakta Emmaboda kommuns växel på nummer 0471-24 90 00 eller skicka e-post till kommunen@emmaboda.se

Byta efternamn

Vill ni byta till ett gemensamt efternamn i samband med vigseln? Då behöver ni skicka ni en anmälan till Skatteverket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är bara den som ska byta namn som behöver göra en anmälan.

Jag bekräftar att vi har sökt/ska söka hindersprövning hos skatteverket * (obligatorisk)
Jag bekräftar att vi har sökt/ska söka hindersprövning hos skatteverket

Vilken dag och när vill ni vigas? * (obligatorisk)
Vilken dag och när vill ni vigas?
Var vill ni vigas? * (obligatorisk)
Var vill ni vigas?Önskar ni vittnen från Emmaboda kommun * (obligatorisk)
Önskar ni vittnen från Emmaboda kommun


Emmaboda kommun erbjuder vittnen till vigseln i kommunhuset

Vigselförrättare:

  • Bo Eddie Rossbol
  • Donald Hummel
  • Stig-Ove Andersson
  • Göran Johansson
  • Susanna Engelholm
  • Christer Jonsson


Tänk på att lämna in hindersprövning och vigselintyg till Emmaboda kommuns besökscenter, Rådhusgatan 2. Senast en vecka före datum för vigseln.

Det går även bra att skicka hindersprövning och vigselintyget till postadressen:

Emmaboda kommun
Box 54
361 21 Emmaboda

Till toppen