Kulturskolans utbud inför höstterminen 2023 - Förlängd ansökningstid till den 10 juni

Se vårt utbud! Sista ansökningsdag inför hösten är förlängd till den 10 juni.

SKAPANDE: Var en kreativ konstnär – förverkliga dina idéer! Här kan du - utifrån dina skisser – rita och måla. Du kan testa olika tekniker, tillverka en tavla i glas, jobba med lera eller bygga skulpturer. Vi jobbar i en lugn miljö där Du trivs!

BARNDANS: Du som går i årskurs ett, två eller tre är välkommen att delta i vår dans. Enkla rörelser sätts samman till en rytmisk helhet där DU är huvudperson och dansglädjen tillsammans med andra är huvudsaken. Finns intresse ordnar vi kurs för äldre elever.

SLAGVERK: Trummor är härliga och rytmiska kompisar till all slags musik. Vi lär oss känna och förstå puls och rytmer genom lyssnande och genom att spela efter noter.

STRÅKINSTRUMENT: Fiol är ett instrument som finns i olika storlekar för att passa just Dig. Vi använder instrumentböcker som har en CD att spela till hemma. Det finns ett fåtal instrument på Kulturskolan som vi hyr ut.

STRÄNGINSTRUMENT: Välj mellan gitarr, elgitarr, elbas eller ukulele. På elgitarren spelar vi mest sköna riff och solon. På akustisk gitarr får du både lära dig att spela ackord med olika kompmodeller samt att spela melodispel efter noter och/eller tabulatur. Vi spelar olika musikstilar som t.ex. pop, visor och klassiskt. Elbasen är den självklara motorn i ensembler, medan ukulelen är liten och cool att spela på!

DIGITALT SKAPANDE: Bli den kompositör du alltid drömt om! Vi skapar musik med hjälp av dator, mobil, appar och digitala instrument till din egen video. Genomgång av upphovsrätten.

SÅNG: Härligt att ha instrumentet med sig överallt eller hur?! Du får lära dig sånger i olika stilar och sjunger både solo samt i större och mindre grupper. Från årskurs sju använder vi sångteknik mer grundligt.

TANGENT: Piano och keyboard är två olika instrument, med delvis olika teknik och uttryck. Vi undervisar både i klassiskt piano och bruksspel. På keyboard övar vi melodi och ackord. Vi lär oss hur vi använder knapparna på rytmenheten.

TEATER: Gillar du att uttrycka dina känslor med kroppen och släppa loss din fantasi? Då ska du komma och vara med i vår teater i Emmaboda! Vi bestämmer tillsammans vad vi ska sätta upp för pjäs. Från årskurs fyra.

BLÅSINSTRUMENT: Du kan spela tvärflöjt, klarinett, saxofon eller blockflöjt. Blockflöjt är GRATIS att spela hos oss! Om du istället väljer trumpet, trombon, horn eller tuba så är din undervisning gratis din första termin. När du är tillräckligt duktig erbjuds du att spela med i Emmaboda Ungdomsorkester. Vi har ett fåtal instrument till uthyrning.

RYTMIK - SÄRSKILT STÖD: Din dagsform är viktigast när vi möts i rytmiken. Vi spelar olika instrument, kanske klaffgitarr, entonsflöjt, oceantrumma eller så målar vi till musik. Upplevelsen tillsammans i stunden är central.

SLÖJDKLUBBEN: Vi har ett begränsat antal platser till ”Slöjdklubben” som finns i hela länet. Vi övar och upptäcker mjuka slöjdmaterial tillsammans. Anmälan öppen för alla elever i skolåldern. Gratis!

Här hittar du mer om Kulturskolans verksamhet och ansökningsblankett.

Blankett för ansökan om ledighet , 1.1 MB.