Nytt avtal klart med UngDrive Academy

Ung Drive

Emmaboda kommun har via direktupphandling tecknat ett nytt avtal som innebär att ungdomar i årskurs 9 och årskurs 1-2 på gymnasiet ges möjlighet att driva eget företag under sommaren. Avtalet innebär fortsatt samverkan med Jakop Petersson JDTEK Event AB och UngDrive Academy Kronoberg. I år finns sju platser och för att söka dem ska man vara folkbokförd i Emmaboda kommun.

- UngDrive Academy är ett väl inarbetat koncept och vi har haft en samverkan med teamet i Kronoberg sedan de startade upp 2018. Jakop tog över som licenstagare förra året. Det som är extra roligt med honom är att han själv varit deltagare i UngDrive, för att sedan jobba som coach, i antagningen och nu är han huvudansvarig för hela Kronoberg, säger Ann-Christine Torgnyson, Emmaboda kommun.

UngDrive Academy är ett utbildningskoncept och man lägger stort fokus på kick-offveckan. Har man viljan och engagemanget är det något som passar de flesta. Man behöver inte ha tänkt ut sin affärsidé från början och det går bra att både jobba själv eller med sina kompisar. Har man redan sin affärsidé klar och kanske till och med vill komma igång lite tidigare går det också bra. Förra året utvecklades en Peppvecka i maj med digitala seminarier på olika teman – perfekta för de som vill förbereda sig eller komma igång före Kick off-veckan.

Så här går det till:

Steg 1: Antagning och informationsträff. Efter ansökan blir du intervjuad och förhoppningsvis tilldelad en plats. Du behöver inte ha en färdig idé utan det är ditt engagemang som är det viktiga. Informationsträff genomförs tillsammans med målsman i maj där man får träffa hela teamet och övriga som kommit med.

Steg 2: 5 dagars kickoff i slutet av juni. Veckan innehåller inspirerande föreläsningar, workshops, säljträning, personlig coachning och givetvis intensivt arbete med att utveckla sin företagsidé. Alla deltagare får ett startkapital på 1 500 kr för att komma igång med sitt företag.

Steg 3: En sommar som egen chef. Du jobbar självständigt med ditt företag under 3 veckor (eller mer) med stöd från coacherna och alla pengar du tjänar får du behålla!

Steg 4: Avslutning en eftermiddag i slutet på juli där vi summerar sommaren och blickar framåt. diplomering och prisutdelning.

Steg 5: Medlemskap i UngDrive Community med tillhörande forum och event. Möjlighet att driva ditt företag vidare fram till du fyller 18 år, med stöd från UngDrive-appen.

OBS! Går man på Vilhelm Mobergsgymnasiet och är folkbokförd i en annan kommun så kan man kolla på UngDrive Academy om den kommunen har platser. Det har till exempel Tingsryd, Uppvidinge och Växjö kommun.

Mer information om UngDrive Academy finns på www.emmaboda.se Länk till annan webbplats. samt på www.ungdrive.se Länk till annan webbplats.