Biblioteken i Emmaboda kommun erbjuder Take away-lån och Boken kommer

För att hjälpa besökare som vill låna böcker och annat på biblioteket, men som inte kan eller vill gå in på biblioteket just nu på grund av de rådande omständigheterna med Coronaviruset Covid-19, kan biblioteket nu erbjuda Take away-lån.

Bibliotekspersonalen plockar ihop en bok-/filmkasse till avhämtning efter dina önskemål. Även reserverade medier kan ingå. Kassen hämtas utanför biblioteket enligt överenskommelse under bibliotekets öppettider. Kontakta ditt bibliotek via telefon eller e-post för att komma igång med tjänsten.

Mer information och kontaktuppgifter till biblioteken finns på bibliotek.emmaboda.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bibliotekens bokinkast är öppna dygnet runt för dig som inte vill gå in för att återlämna dina lån. Bokinkast finns på Emmaboda, Vissefjärda, Lindås och Långasjö bibliotek.

Beställ TAKE AWAY-lån från biblioteket

Ring eller mejla till biblioteket och lämna önskemål om lån av böcker, tidskrifter och filmer. OBS! Det är viktigt att ange att det är Take away tjänsten som beställs.

Personalen plockar ihop en påse och kontaktar låntagaren för att komma överens om en tid för hämtning av Take-Away påse under bibliotekets öppettider.

Låntagaren eller någon i dess närhet hämtar vid entrédörren med uppvisad legitimation eller lånekort.

Återlämning görs på samma sätt, att låntagaren ringer oss och säger att böcker lämnas i entrén på bibliotekets ordinarie öppettider. Eller så använder du bokinkast där de finns.

BOKEN KOMMER

”Boken kommer” är en service för dig som exempelvis är långvarigt sjuk eller rörelsehindrad och inte själv kan komma till biblioteket. Ta kontakt med biblioteket så hjälper vi till med att välja ut böcker åt dig. Sedan åker vi hem till dig med böckerna. Lånetiden är nu sex veckor. Efter 6 veckor kommer vi med nya böcker och hämtar de böcker du har lånat.

För allas säkerhet levereras bokkassen utanför låntagarens dörr och de böcker som ska hämtas lämnas där också.

Tjänsterna är gratis men kräver ett lånekort på biblioteket.

Emmaboda bibliotek

Telefonnummer: 0471 – 24 92 00

Epost: biblioteket@emmaboda.se

Lindås bibliotek / Boda Glasbruk bibliotek

Telefonnummer: 0471 – 24 92 12

Epost: lotta.lejon-stenberg@emmaboda.se

Vissefjärda bibliotek / Långasjö bibliotek

Telefonnummer: 0471 – 24 92 14

Epost: marie.hinderyd@emmaboda.se

Johansfors bibliotek / Eriksmåla bibliotek

Telefonnummer: 0471 – 24 93 40

Epost: agneta.karlsson@emmaboda.se

För mer information:

Christina Kousteni, bibliotekarie
telefon: 0471-24 92 03, e-post: christina.kousteni@emmaboda.se