Pressmeddelanden

Här hittar du våra pressmeddelanden. Ta kontakt med oss för att få tillgång till pressbilder.


 • Rebecca Denckert ny personalchef på Emmaboda kommun


  Rebecca Denckert blir ny personalchef på Emmaboda kommun. Hon börjar sin tjänst den 2 januari 2024.

 • Lyckat projekt gav många ukrainare arbete


  ESF-projektet ’CARE – Växtkraft i generationer’ har avslutats. Projektet var ett samarbete mellan Emmaboda (initiativtagare och projektägare) och Nybro kommun där vi arbetat med att stegförflytta personer från Ukraina till jobb och utbildning. Vi nådde 86% av målgruppen. Totalt har 60 personer fördelat på 43 kvinnor och 17 män deltagit i aktiviteter i projektet. 40% av de 60 deltagarna fick arbete under projektet som avslutades 30/9 2023.

 • Förstörelse på Lindås skolas utegård


  Miniatyrstaden Lyckebo vid Lindås skola blev i helgen vandaliserad, för andra gången i år. Miniatyrstaden är både en lekplats och ett konstverk skapat av Pamela Karlsson år 2013. Det reparerades för 26 000 kr i juni i år. När skolpersonal kom till skolgården i måndags morse låg det krossade ciderflaskor vid platsen och mosaikbitar hade hackats bort i stor omfattning.

 • Regeringens budgetproposition


  Emmaboda kommun ser positivt på regeringens välfärdssatsningar i budgeten. Men medlen kommer inte att räcka och det är ett fortsatt tufft läge.

 • Hållbarhetsveckan 19-22 september på Möjligheternas Hus


  Inspirerande lunchföreläsningar med företag som Farmer Rain – AB Småland - Rag2Rug – Nimble Patch.  Nordiska textilakademin berättar om det senaste inom utbildning och kompetensförsörjning för textilbranscher.
Till toppen