Coop Konsum i Emmaboda erbjuder hemleverans av matvaror till äldre inom Emmaboda och Lindås tätort

Med anledning av den uppkomna situationen kring Coronaviruset Covid -19 inför Emmaboda kommun Matservice - leverans av dagligvaror/livsmedel till personer som är 70 år och äldre eller i riskgrupp för Covid-19 boende i Emmaboda centralort och Lindås tätort.

I ett pressmeddelande skickat den 7 april redovisades två butiker som erbjöd matleverans: ICA Supermarket Emmaboda och ICA Nära Lindås. Nu har även avtal slutits mellan Coop Konsum och Emmaboda kommun om att erbjuda matleverans till hushåll i Emmaboda och Lindås tätort där samtliga är 70 år eller äldre och/eller ingår i riskgrupp och gäller i ett första steg t.o.m. den 1 maj 2020, men kan komma att förlängas med anledning av spridningen av Covid-19.

Kunden kontaktar Coop Konsum:

- Coop Konsum Emmaboda, Järnvägsgatan 26, 361 30 Emmaboda, tel. 0471-33 000

Vid beställning måste kunden vara beredd att uppge, namn, adress, telefonnummer, ålder och eventuellt kundnummer. Varor kan vara slut och ersättningsvara får väljas av butiken eller strykas från beställningen.

Leverans:

Det går att få max en matleverans per hushåll och vecka. Det är inte tillåtet att beställa leverans av övriga två anslutna butiker samma vecka. Överträdelser medför skadeståndsansvar gentemot Emmaboda kommun.

Själva leveransen är kostnadsfri, men butiken har rätt att ta ut 25 kr i administrativ avgift.

För mer information kontakta:

Johan Jonsson, kommunstyrelsens ordförande
telefon: 0471-24 90 10, e-post: johan.jonsson@emmaboda.se