Elda utomhus

eld

Räddningstjänstförbundet Emmaboda-Torsås är ett kommunalförbund som kan hjälpa dig med svar på frågor om vilka regler som gäller för eldning utomhus. Det är förbjudet för både företag och privatpersoner att elda avfall på egen hand. Eldningen av trädgårdsavfall får endast ske på ett sådant sätt att det inte på något sätt medför skada på människors hälsa eller miljön.

Räddningstjänstförbundet Emmaboda-Torsåslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (RFET) bildades under år 2006 med uppgift att svara för räddningsverksamheten i Emmaboda och Torsås kommuner. RFET är ett kommunalförbund med ca 90 anställda, placerade på fyra deltidsstationer och två värn. Stationerna ligger i Emmaboda, Torsås, Vissefjärda, Åfors och Långasjö.

Vårt mål är att minimera och förebygga skador på människor, egendom och miljö vid bränder och andra olyckor. Detta sker genom information och utbildning samt genom tillsynsverksamhet, sotning och brandskyddskontroll. Räddningstjänstförbundets verksamhet bidrar till att förbättra för de människor som bor, verkar eller vistas i de båda kommunerna.