Nattbuss införs mellan Kalmar och Emmaboda

Efter flera års påtryckningar från politiken, tjänstepersoner och invånare har Kalmar länstrafik beslutat att införa nattbuss, linje 131, mellan Kalmar-Nybro-Emmaboda från och med tidtabellsändringen den 19 juni 2023. Linjen går tur och retur på fredagskvällar och lördagskvällar.

2018 inkom ett medborgarförslag med önskemål om förbättrad kvälls- och nattrafik till Emmaboda. Fullmäktige beslöt samma år att undersöka intresset och behovet av kvällsturer och tider hos medborgarna genom en enkät som publicerades på kommunens hemsida hösten 2018. Underlaget skickades sedan till Kalmar länstrafik. Efter detta har kommunledningen och Samhällsutvecklingsavdelningen fortsatt diskussionen med Kalmar länstrafik.

- I decennier har behovet av sena anslutningar med kollektivtrafik till och från Kalmar diskuterats. Äntligen är en busslinje på plats som kan ta invånarna hem från Kalmar/Nybro på fredag och lördagskvällar, men där man också kan åka hem till Nybro/Kalmar från Emmaboda, säger Johan Jonsson (C), kommunstyrelsens ordförande i Emmaboda kommun.

För mer information kontakta:

Johan Jonsson, kommunstyrelsens ordförande Emmaboda kommun,
telefon: 0471-24 90 10, e-post: johan.jonsson@politiker.emmaboda.se