Energi- och klimatrådgivning

Privatpersoner, företagare och organisationer är alla välkomna att kontakta energi- och klimatrådgivningen för att få råd och tips på hur du kan minska din energiförbrukning.

Energirådgivningen sker i samarbete med Emmaboda, Nybro och Torsås kommuner. Energi- och klimatrådgivningen är kostnadsfri och riktar sig till hushåll, företag, lokala föreningar och organisationer.

Kommunens energi- och klimatrådgivare svarar på frågor om uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering. Men också på frågor om transporter, klimatet, statliga bidrag på energiområdet och mycket annat.

Energirådgivningens syfte är att visa på möjligheter om hur du kan minska din energianvändning, göra nytta för miljön och spara pengar. Många åtgärder förbättrar även komforten och inneklimatet.

Det finns också möjlighet till föredrag och information om energi i skolor, medverkan vid olika evenemang och temakvällar med mera.

För dig som är orolig för höga elräkningar gå in på energimyndighetens husguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att få tips och råd hur du ser om ditt hem främst för husägare men många bra tips till alla.

Vill du veta mer om solceller gå in på Solelsportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Energi-, klimat och transportrådgivare Valle Fotiadis:
E-post: energiradgivning@nybro.se
Telefon 0481-451 68