Nätverk och dialog

Vi arbetar med flera olika arenor för att skapa dialog och det goda mötet. Företagsbesök, näringslivsråd och nätverksträffar.

Företagsbesök är viktiga för att fånga upp och skapa förståelse för företagens behov. Näringslivsutvecklare, kommunledning och politiker i kommunstyrelsen besöker sammanlagt cirka 125 företag per år. Även övriga förvaltningar och kommunala bolag kommer på olika sätt i kontakt med lokala företag och bidrar till dialogen.

Vill du att vi besöker just ditt företag? Kontakta näringslivsutvecklaren Ann-Christine Torgnyson.

Nätverksträffar

Planering 2021
Vår ambition är att genomföra åtta nätverksträffar per år. På grund av COVID-19-pandemin avaktar vi i dagsläget med planering av fysiska träffar för 2021.

Genomförda träffar 2020:
11 februari frukostmöte klockan 7:30-9:00. FarmerRain (Svenska Regnklädsaktiebolaget), Lindkullens gård. E-handlare och Inkubatorsföretag som designar och säljer regnkläder för yrkesfolk och modelejon.
8 september lunchmöte klockan 11:30-13:30 Mundekulla kurs- och retreatcenter.
6 oktober lunchmöte klockan 11:30-13:30, Ödevata Gårdshotell och Fiskecamp.

INSTÄLLDA TRÄFFAR PÅ GRUND AV AV COVID-19:
24 mars lunchmöte klockan 11:30-13:00 hos Niklassons bil Toyota. Emmaboda Tidning medverkar och pratar marknadsföring.
21 april lunchmöte klockan 11:30-13:00.
19 maj frukostmöte klockan 7:30-9:00.
17 november klockan 11:30-13:30.
8 December klockan 7:30-9:00.

Lokala företagsnätverk

Centrum Sydost lokalt utvecklingscentrum i Emmaboda

Centrum Sydosts mål är att stärka företagande i och omkring Emmaboda kommun. Företagsnätverket arbetar bland annat med nätverksträffar, kurser och kompetensutveckling, samordning av Handelsnätverk samt nätverk för Antikt, konst och loppis.

Centrum Sydosts webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagarna, lokalavdelning Emmaboda

Företagarna är Sveriges största organisation för små och medelstora företag i olika branscher. Företagarna arbetar både nationellt och regionalt med att påverka beslutsfattare att genomföra reformer. Delar årligen ut priset Årets Företagare.

Företagarnas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LRF Sydost, lokalavdelning Emmabodabodabygden

LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) är en politiskt obunden intresse- och företagarorganisation för företagare inom jordbruk, skogsbruk, trädgårdsnäringen och andra företagare som har sin bas i landsbygden, till exempel landsbygdsturism, entreprenad och livsmedelsförädling.

LRFs webbplats Öppnas i nytt fönster.

Näringslivsråd

Kommunfullmäktige har i november 2019 tagit beslut om ett reglemente för Näringslivsråd. Ta del av reglementet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dela sidan på sociala medier

Till toppen