Nätverk och dialog

Vi arbetar med flera olika arenor för att skapa dialog och det goda mötet. Företagsbesök, näringslivsråd och nätverksträffar.

Företagsbesök är viktiga för att fånga upp och skapa förståelse för företagens behov. Näringslivsansvarig, kommunledning och politiker i kommunstyrelsen har som mål att sammanlagt besöka cirka 125 företag per år. Även övriga förvaltningar och kommunala bolag kommer på olika sätt i kontakt med lokala företag och bidrar till dialogen.

Vill du att vi besöker just ditt företag? Kontakta samhällsutvecklingschef Roger Steen som är övergripande ansvarig för näringslivsfrågorna.

Nätverksträffar

Planering 2023

28 februari kl 11.30-13.00 företagshotellet Åkessons Tryckeri.
25 april kl. 7.30-9.00 AMB Industri.
23 maj kl. 11.30-13.00 Under Eken - Explore Småland.
​​​​​​​26 september kl 7.30-9.00
14 november kl 7.30-9.00
12 december kl. 11.30-13.00

Anmälan sker via mail till Signe på CSO (Centrum-sydost), senast fredagen före repektive träff.

Lokala företagsnätverk

Centrum Sydost lokalt utvecklingscentrum i Emmaboda

Centrum Sydosts mål är att stärka företagande i och omkring Emmaboda kommun. Företagsnätverket arbetar bland annat med nätverksträffar, kurser och kompetensutveckling, samordning av Handelsnätverk samt nätverk för Antikt, konst och loppis.

Centrum Sydosts webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Företagarna, lokalavdelning Emmaboda

Företagarna är Sveriges största organisation för små och medelstora företag i olika branscher. Företagarna arbetar både nationellt och regionalt med att påverka beslutsfattare att genomföra reformer. Delar årligen ut priset Årets Företagare.

Företagarnas webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LRF Sydost, lokalavdelning Emmabodabodabygden

LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) är en politiskt obunden intresse- och företagarorganisation för företagare inom jordbruk, skogsbruk, trädgårdsnäringen och andra företagare som har sin bas i landsbygden, till exempel landsbygdsturism, entreprenad och livsmedelsförädling.

LRFs webbplats

Näringslivsråd

Kommunfullmäktige har i november 2019 tagit beslut om ett reglemente för Näringslivsråd. Ta del av reglementet , 143.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Till toppen