Starta företag

Funderar du på att starta företag? Eller du kanske precis har startat? Välkommen att boka kostnadsfri, konfidentiell och personlig rådgivning! Emmaboda kommun har avtal med Nyföretagarcentrum Kalmarsund/Kalmarsund Promotion som genomför rådgivningen åt oss.

Rådgivning via Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum Kalmarsund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder kostnadsfri rådgivning till dem som funderar på att starta eget företag eller som nyligen har startat men har funderingar och frågor. Nyföretagarcentrum samverkar med Almi vad gäller behov av externt kapital.
Rådgivning i dagsläget i första hand digitalt via länk. Då läget tillåter kommer det även att bli möjligt att boka rådgivning fysiskt på plats i Emmaboda en gång per månad. Plats: kommunhuset, Rådhusgatan 2, Emmaboda, lokal i anslutning till Besökscenter om inget annat anges). Alla rådgivning förbokas via Nyföretagarcentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hittar du ingen tid som passar bland Nyföretagarcentrums fasta rådgivningstider är du välkommen att kontakta dem på info@kalmarsundpromotion.se, 073-033 24 98.

Startseminarier

Almi erbjuder startseminarier på olika teman Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Almi erbjuder även ett snabbspår för nyanlända. Du hittar datum för dessa seminarier i Almis kalender Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du starta företag tillsammans med andra?

Coompanion kan stödja er i ert arbete med att analysera behov och marknader Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., vässa er företagsidé, söka finansiering och skapa mervärden genom samverkan med andra personer eller företag. Kooperativa företag har minst 3 delägare och drivs oftast i företagsformen ekonomisk förening men ibland som ett aktiebolag. Coompanion är expert på kooperativt företagande och arbetar på uppdrag av Tillväxtverket och har ett brett kontaktnät bland myndigheter och finansiärer.

Det finns även bra hjälp att få via webben

verksamt.ses webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Här finns flera checklistor och guider där du till exempel kan se om din verksamhet är tillstånds- eller anmälningspliktig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och vilken myndighet du ska vända dig till. Du kan bland annat skapa en affärsplan och registrera företag. Det är Bolagsverket, Skatteverket samt Tillväxtverket i samarbete som tagit fram informationen.

Startaegetinfo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en kostnadsfri guide för den som vill starta eget företag. På Startaegetinfo.se finns också information om att starta eget, affärsplan, redovisning, dokumentmallar med mera.

Region Kalmar län har möjligheter att lämna företagsstöd Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i olika former, till exempel konsultcheckar, marknadsföringscheck för nystartade företag. Se också vår sida om EU-stöd och företagsstöd.

Almi har en kunskapsbank Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med mallar, guider, inspiration och tips.

Att tänka på om du köper/tar över ett företag

Ta reda på vilka tillstånd, anmälningar som behövs för att driva verksamheten. Observera att tillstånd och anmälan om viss verksamhet oftast inte följer med automatiskt i köpet utan måste sökas på nytt av dig som ny ägare.

Skatteverkets informationer för nya företagare

Skatteverket anordnar en rad olika träffar för företagare och blivande företagare, allt från starta eget, fördjupningsträffar enskild firma, aktiebolag, moms, kontrolluppgifter, deklaration mm. Skatteverkets kalendarium för företagsträffar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.