Betala din faktura

Här finns information till dig som får fakturor från Emmaboda kommun eller som på annat sätt behöver göra inbetalningar till kommunen. De fakturor kommunen skickar till dig kan betalas via autogiro eller bankgiro.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt och tryggt sätt att betala fakturor och kostar inget extra. Fakturan skickas till dig som vanligt så att du vet hur mycket som kommer att dras från ditt bankkonto. Dragningen sker automatiskt från det bankkonto du angivit, vilket innebär att du inte missar några betalningar och riskerar inkasso-krav. Men du måste se till att det finns pengar på kontot en bankdag före förfallodagen.

Innan autogirot fungerar kan det komma en faktura med belopp på inbetalningskortet, denna ska betalas på vanligt sätt – även om meddelande har kommit från banken att autogirot fungerar. När allt är klart och betalningen dras från bankkontot står det “makuleras” på inbetalningskortet på fakturan.

Om du inte vill få din avi i pappersformat ansöker du även om E-faktura i din internetbank.

För att ansluta dig till autogiro fyller du i blanketten Autogiroanmälan, faktura , 304.2 kB, öppnas i nytt fönster.. Läs igenom villkoren för Autogirot och skicka in den ifyllda blanketten till:

Emmaboda kommun
Box 54
361 21 Emmaboda

Bankgiro

Emmaboda kommun har bankgiro, vilket innebär att du som kund betalar dina fakturor via bankgiro. Det kan vara avgifter för barnomsorg, äldre- och handikappomsorg samt hyror.

Bankgiro: 991-1868

E-faktura

Under året kommer vi börja erbjuda dig som privatkund och företagskund till Emmaboda kommun att få alla dina fakturor via e-faktura, Detta gäller avgifter till barnomsorg, omsorg, kulturskola eller hyror med mera.

Till toppen