Stor konferens i Glasriket i maj 2020

Vad vill vi i trakten erbjuda? Välkommen på informationsmöte den 29 januari kl 18.30-20.00 på The Glass Factory i Boda.

Den 20-23 maj 2020 anordnas en stor konferens om glas i trakten. Huvudarrangör är The Glass Art Society (GAS), en internationell sammanslutning av främst konstnärer och forskare. Det svenska projektkontoret finns på Destination Småland i Växjö.

Konferensen förväntas locka ca 2000 deltagare, de flesta från Nordamerika, men även från Asien, Australien och Europa. Deltagarna är främst glaskonstnärer eller studerande inom glas. En mindre del av deltagarna är även glassamlare eller från den akademiska världen.

Det officiella konferensprogrammet som GAS själva har bjudit in till innehåller cirka 120 olika punkter på fyra platser; The Glass Factory i Boda, Kosta, Pukeberg och Målerås. På The Glass Factory pågår officiellt program under torsdagen 21 maj och lördagen 23 maj. Under tisdag 19 maj och onsdag 20 maj anordnar The Glass Factory egna programpunkter utanför det officiella programmet.

Från Destination Smålands håll planeras det att erbjuda aktiviteter i hela Glasriket samt i Kalmar och Växjö från och med den 16:e maj fram till den 24 maj. Vad vill vi visa upp och vad ska alla våra gäster göra när de är här i trakten?

Har du/din förening/verksamhet något ni vill visa upp eller göra under den här veckan i maj?

Välkommen till oss på The Glass Factory på ett informationsmöte onsdagen den 29 januari kl 18.30- 20.00 där vi kan prata mer om vad vi i Boda med omnejd vill erbjuda. Kanske finns det nya samarbeten att titta närmare på. Vi bjuder på kaffe och kaka.

Anmälan till mötet görs till någon av nedanstående adresser senast den 27 januari.

Väl mött!

För eventuella frågor om mötet:

Erica Månsson, GAS - The Glass Factory, erica@nilsson-mansson.se, 076-788 27 10

Alexandra Nylén, GAS – The Glass Factory, alexandra.s.nylen@nilsson-mansson.se, 076-788 58 11