Fiberutbyggnad

Detta projekt stöds av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

I Emmaboda kommun ska det i princip vara möjligt att få tillgång till bredbandskapacitet och tjänster på lika villkor, oavsett var du bor, arbetar eller utövar din näringsverksamhet.

Målet med svensk bredbandspolitik är att utbyggnaden av bredband ska ske på kommersiell grund i marknadens regi, det vill säga av operatörerna själva för att de kan tjäna pengar på det. Ibland bedömer operatörerna att det inte är lönsamt att bygga ut och då kräver det beslut och engagemang hos kommun och byalag.

Med 15,96 procents anslutna till bredband via fiberkabel på landsbygden (2014 års siffror) är Emmaboda kommun bäst i Kalmar län med fiber till landsbygden.

Vanliga frågor och svar om fiber

Fiberutbyggnad på landsbygden

Våren 2021 slutför Emmaboda kommun utbyggnaden av fiber på landsbygden. Det innebär att de som vill kan få tillgång till till bredband med 100Mb kapacitet. Utbyggnaden på landsbygden görs av Emmaboda kommun med stöd från Landsbygdsprogrammet.

  1. Information om fiberutbyggnad på landsbygden

Fiberutbyggnad i tätorterna

Emmaboda kommun har beslutat att fram till 2020 ska alla hushåll ha möjlighet att ansluta sig till bredband med 100Mb kapacitet. Utbyggnaden på landsbygden görs av Emmaboda kommun med stöd från Landsbygdsprogrammet.

  1. Information om fiberutbyggnad i tätorterna

Fiber till företag

Emmaboda Energi har idag ett tiotal kommunikationsoperatörer i sitt nät som hyr förbindelser och som sedan erbjuder olika lösningar för företagskunder.

Är du företagare och vill ansluta till fiber så hittar du mer information på Emmaboda Energis webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Till toppen