Nyheter för bygga, bo och miljö

 • Bygga, bo & miljö

  Bygg och Miljönämndens pris 2021

  Vissfjärda hembygdsförening får bygg- och miljöpriset för sin satsning på en ny bro mellan Vissefjärda kyrka och hembygdsgården Stallarna. Samtidigt får Region Kalmar län nämndens hedersomnämnande för den nya hälsocentralen.
 • Bygga, bo & miljö

  Projektet Innovativ sanering lanserar egen hemsida

  I Glasriket finns idag ett 40-tal deponier som klassats med mycket hög risk av länsstyrelserna. Därför har Emmaboda, Nybro, Lessebo och Uppvidinge tagit ett gemensamt krafttag att tillsammans med flera aktörer ta hand om deponierna. En del av saneringen har blivit ett projekt med fokus på återvinning av blyglas.
 • Bygga, bo & miljö

  Nyttopark i Vissefjärda

  I nära anslutning till det planerade tomtområdet i Södra Målatorp låg en gång en grönyta avsedd för fotboll med mera. Men när vildsvinsangreppen blev för många bestämde sig Vissefjärdabon Anders Carrington för att använda ytan till park för nyttoväxter.
 • Bygga, bo & miljö

  Går du i solcellstankar?

  Ta del av rundturer på solcellsanläggningar från hela landet på det digitala evenemanget Solsafari den 7 september. 
 • Bygga, bo & miljö

  Bevattningsförbudet upphör 1 september

  Den 1 september 2021 upphör sommarens bevattningsförbud i Emmaboda kommun.
 • Bygga, bo & miljö

  Bygg- och miljönämndens pris

  För att stimulera och uppmärksamma insatser inom miljöskyddet, hälsoskyddet, naturvården och byggnadsvården delar bygg- och miljönämnden varje år ut pris.
 • Bygga, bo & miljö

  Emmaboda bowlinghall

  Kommunen har under sommaren gjort två upphandlingar gällande bowlinghallen där kommunen sökt en entreprenör att driva på bowlinghallen samt restaurangen. I första upphandlingen inkom ett anbud men det var inte komplett, då annonserades ytterligare en upphandling men då inkom inga anbud. 
 • Bygga, bo & miljö

  Två provsmältor gjorda på The Glass Factory och Målerås glasbruk

  Forskningsprojektet i glasriketkommunerna tillsammans med bland annat RISE: TUFFO, återvinning av blyglas från glasdeponier har nu resulterat i två smältor på The Glass Factory och Målerås glasbruk
 • Bygga, bo & miljö

  Se Åsa Albertssons föredrag på Almedalsveckan

  Samhällsutvecklingschef Åsa Albertsson deltog igår i årets Almedalsvecka med ett digitalt föredrag om byggnation av stationsområden: Stationssamhälle 2.0 – Ett brett perspektiv i att möta Agenda 2030.
 • Bygga, bo & miljö

  Stationssamhälle 2.0 – Ett brett perspektiv i att möta Agenda 2030

  Samhällsutvecklingschef Åsa Albertsson deltar i årets Almedalsvecka med ett digitalt föredrag om byggnation av stationsområden.

Dela sidan på sociala medier

Till toppen