Var med och håll Emmaboda rent i vår! Skräpplockardagarna 2020

Varje vår anordnar Håll Sverige Rent Sveriges största aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

I kampanjen uppmuntrar vi människor i alla åldrar att ge sig ut och plocka skräp. Vi Håller Rent-kampanjen är ett bra verktyg för kommuner som vill engagera sina invånare för att skapa en trevligare och renare kommun. Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka sin närmiljö till det bättre och skapa en stolthet över platsen man bor på.

Skräpet som plockas

Nytt från i år är att materialet kommer att skickas direkt till de som anmält sig. Teknisk service kommer att ombesörja hämtning av det avfall som plockas under skräpplockardagarna. Förbered dem gärna i god tid med information om vilken dag ni har bestämt er för att plocka skräp. När ni är klara, ring och meddela var ni ställt skräpet för upphämtning. Kontaktperson är Mats Jonasson 0471- 24 91 21.

Anmäl din enhet senast 2020-05-15 på nedan följande länk, för att få del av insamlingsmaterialet: http://www.hsr.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

OBS!

Information angående ändringar av materialbeställningar på grund av Covid-19

Hej alla kommuner!

Informationen nedan har gått ut idag till alla deltagande förskolor/skolor/ungdomsföreningar i Skräpplockardagarna. Vi har pausat möjligheten att göra nya beställningar av material med hänsyn till det rådande läget. Vi vill nu därför be er som har gått ut med materialinformation på exempelvis era hemsidor att ändra detta till informationen nedan och informera medarbetare som bör känna till ändringen.

Frågor ni kan få kring materialbeställningar kan hänvisas till spd@hsr.se. Ni hittar också en länk nedan i detta mail kring vårt förhållningssätt till Skräpplockardagarna gällande coronaviruset.

Ta hand om er så hörs vi längre fram,
Vänliga hälsningar Skräpplockardagar-teamet på Håll Sverige Rent.