Var med och håll Emmaboda rent i vår! Skräpplockardagarna 2021

Varje vår anordnar Håll Sverige Rent Sveriges största aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Nu är det snart dags igen!

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Förra året deltog över 600 000 barn och unga runtom i hela landet!

Anmälan 2021 för förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och ungdomsföreningar öppnar här den 1 mars. Prata gärna ihop er om vem som ska anmäla er verksamhet innan dess, så ni inte dubbelanmäler.

Skräpplockardagarna är barnens stora kampanj mot skräpet. Förra året deltog 600 000 barn och unga. Kampanjen drivs av Håll Sverige Rent och ingår i inititativet #hållbarhetpåschemat.

Skräpet som plockas

Teknisk service kommer att ombesörja hämtning av det avfall som plockas under skräpplockardagarna. Förbered dem gärna i god tid med information om vilken dag ni har bestämt er för att plocka skräp. När ni är klara, ring och meddela var ni ställt skräpet för upphämtning. Kontaktperson är Mats Jonasson 0471-24 91 21.

Anmälan öppnar den 1 mars 2021 och mer information finns på nedan följande länk:https://skola-kommun.hsr.se/skrapplockardagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anpassningar i samband med Corona

Skräpplockardagarna sker utomhus och kan genomföras i mindre grupper med gott avstånd.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer noga och meddelar er direkt om det skulle bli några förändringar.