Xylem

Arbete Xylem

Med nära 1200 lokalt anställda i Emmaboda är Xylem-bolagen Kalmar läns näst största företag. Xylem är ett multinationellt företag och den största tillverkningsenheten finns i Emmaboda.

Enheten spelar en avgörande roll i företagets försörjning av produkter till de Europeiska- och Nordamerikanska marknaderna, bl.a. tillverkas premium sortimentet av Flygt pumpar i Emmaboda.

Hösten 2014 invigdes en av de största investeringarna i anläggningens historia, ett nytt gjuteri, en investering som inkluderande utbyggnad av lokaler överstiger 100 miljoner kronor. Xylem fördubblade produktionskapaciteten i gjuteriet.
2017 invigdes ett helt nybygt besökscenter så kallat Visitor Center.
Våren 2019 invigdes en helt ny provningsutrustning för stora pumpar. Totalt satsas 150 miljoner kronor på investeringar i fabriken 2019.

Framgångarna i Emmaboda beror på den bredd man har i produktionen, gjuteri, bearbetning, elmotorverkstad, målning, montering, provning och packning skapar förutsättningar att leverera kundanpassade produkter till konkurrenskraftig kostnad på korta ledtider.

Dela sidan på sociala medier

Till toppen