Nyheter för kommun och politik

Anmäl er till stormöte den 19 oktober om en tryggare kommun

Emmaboda kommun arrangerar stormöte om hur vi tillsammans kan skapa en tryggare kommun. Inbjudan vänder sig till alla föreningar, verksamheter, civilsamhälle och invånare i Emmaboda kommun som är intresserade av att vara en del i arbetet för ett tryggare samhälle.

Lägre nivå i Sliparedammen i Johansfors

Sliparedammen i Johansfors som ägs av Emmaboda kommun kommer under den närmaste tiden att hållas på en lägre nivå än vanligt i samband med att dammen kontrolleras inför eventuella förbättringsåtgärder.

En tryggare kommun

Krisberedskapsveckan 27 september - 3 oktober

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig.
  • Kommun & politik

Några platser ner för Emmaboda kommun i företagsranking

Kommunledningen har idag tagit del av Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Emmaboda kommun hamnar i år på plats 234.

Fransk delegation på besök

Nyligen besökte en politiker och kommunchefen från den franska orten Biot Emmaboda. De uttryckte en önskan om någon form av framtida samarbete.

Nu startar Föreningsrådet i Emmaboda kommun

Föreningsrådet är ett nytt råd som ska träffas minst två gånger om året och som ska fungera som rådgivande organ till kommunens styrelse och nämnder. Första mötet hålls den 14 september kl.9.00 till 11.00.

Regnbågsflaggan hissad

Idag inleds Kalmarsunds Pride och runt om i kommunen hissar Emmaboda regnbågsflaggan. Den är en symbol för allas lika värde och rättighet att få vara den man är.

Lokala trygghetsmätningen 2021

Polisregion Syd genomför årligen lokala trygghetsmätningar tillsammans med alla 58 kommuner i Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Skåne.

Eldningsförbud tas bort 6 augusti

Eldningsförbudet kommer att hävas fredagen den 6 augusti klockan 12:00.

Dela sidan på sociala medier