Nyheter för kommun och politik

• 2019-06-17 Kommun & politik

Avtal brottsförebyggande arbete

Vid terminens sista kommunfullmäktige undertecknade kommunalrådet, Johan Jonsson och tf lokalpolisområdeschef Lotta Petersson en samverkansöverenskommelse och ett medborgarlöfte mellan kommunen och Polisen för det brottsförebyggande arbetet i Emmaboda kommun.
  • 2019-06-07 Kommun & politik

Eldningsförbud i Emmaboda

Eldningsförbud kommer att införas från och med klockan 12.00 idag den 7 juni i Emmaboda och Torsås.
  • 2019-06-04 Kommun & politik

Emmaboda kommun höjer skatten med 50 öre

Vid kommunstyrelsens sammanträde i eftermiddag togs budgeten för 2020. Nämnderna får en förstärkning på totalt 9 miljoner kronor och skatten höjs med 50 öre per intjänad 100-lapp.
  • 2019-05-24 Kommun & politik

Madeleine André säger upp sig som teknisk chef

Madeleine André skulle ha tillträtt sin tjänst under sommaren. Rekrytering av ny teknisk chef har påbörjats.
  • 2019-05-09 Kommun & politik

Krisberedskapsveckan - Kommunikation

Vid en uppstående kris menar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) att kommunikation är något av det viktigaste vi har. Ett kommunikationsverktyg som når hela världen är Internet.
    De flesta invånare använder Internet dagligen.
  • 2019-05-08 Kommun & politik

Krisberedskapsveckan - Hur är din hemberedskap?

En samhällskris är något som gör att vardagen inte kan fungera som den ska eller försvinner helt. En samhällskris kan till exempel utlösas av en cyberattack, naturkatastrof eller terroristattack.
  • 2019-05-08 Kommun & politik

Kommunalrådet besökte integrationsenheten

Johan Jonsson fortsätter sina besök i kommunens olika verksamheter. I måndags tog han del av integrationsenhetens verksamheter där bland annat Mötesplats Emmaboda ingår.
  • 2019-05-06 Kommun & politik

Eldningsförbudet är upphävt i Emmaboda

Länsstyrelsen tog i samråd med räddningstjänsten beslut att upphäva eldningsförbudet. Beslutet gäller från och med idag 6 maj klockan 12.
  • 2019-05-06 Kommun & politik

Europaparlamentsvalet 2019

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet (EU). Förtidsröstningen startar den 8 maj i kommunhuset, Järnvägsgatan 28 (ingång via gamla entrén).
  • 2019-04-26 Kommun & politik

Eldningsförbud i Emmaboda, Kalmar, Torsås och Nybro kommun

Från och med måndagen 29 april kl. 12.00 råder det eldningsförbud i Emmaboda, Kalmar, Torsås och Nybro kommun.