Kommunen köper rastplats i Eriksmåla

Rastplatsen köptes för 1,25 miljoner kronor. Den består av två fastigheter och ligger nära rondellen för riksvägarna 25 och 28.

- I dagsläget finns det en loppis i huset (25:an) på den större fastigheten. Vi vill asfaltera parkeringsplatsen och erbjuda parkering för bilar, husvagnar, bussar, lastbilar och husbilar. Sedan tänker vi bygga WC och laddstation för elbilar samt möjlighet för husbilar att tömma svartvatten. Någon ställplats för husbilar är inte aktuellt då utrymme saknas, säger Niclas Beermann, teknisk chef Emmaboda kommun.

Emmaboda kommun vill också vidareutveckla informationspunkten för kommunen och Glasriket. I 25:an som idag rymmer informationspunkt och loppis finns också möjlighet att driva restaurang och förhoppningen är att hitta en aktör för detta ändamål.

- Vi för en dialog med Trafikverket om in- och utfarter. När en färdig skiss på området finns, tänker vi ha samråd med Eriksmåla/Åfors samhällsförening. Vår förhoppning är att ha en färdig rastplats till sommaren 2022, säger Niclas Beermann.
Till toppen