Emmaboda kommun lanserar nyhetssidan UngNytt

UngNytt

Från och med den 1 december kommer eleverna mötas av sidan UngNytt när de loggar in på sina datorer. Även vårdnadshavarna har möjlighet att ta del av materialet.

- Det ska vara en enkel väg till information om vad som händer i kommunen och länet och som är aktuellt för unga. Det kan vara allt från tips på aktiviteter eller viktiga händelser såsom uppmärksamhetsveckor eller gymnasieval. Tanken är att en till två nyheter per vecka ska publiceras. Målet är att det även ska vara unga skribenter till sidan som kommer ligga som startsida på elevdatorerna, säger Louise Sandqvist, folkhälsosamordnare Emmaboda kommun.

Inspiration har hämtats från Ludvika som skapade en UngNytt-sida för sina unga kommuninvånare. Kommunförbundet Kalmar län har varit med och skapat möjligheten till denna satsning. Flera kommuner i Kalmar län kommer lansera liknande sidor under detta eller nästa år.

- Det här är ett spännande nytt sätt att försöka få våra unga delaktiga och även förmedla information som är aktuell för den åldersgruppen. Tillsammans med unga feriearbetare och Gangster Media har sidans utseende och struktur byggts upp, säger Zoran Cipra, webbstrateg Emmaboda kommun.

- God samverkan mellan bildningsförvaltningen, kommunledningskontoret och socialförvaltningen har gjort att vi kan ta tillvara den här möjligheten. En utvärdering av sidan kommer göras i februari 2024 där både lärare, elever och redaktionen kommer få tycka till. Det är väldigt viktigt att sidan inte påverkar studierna negativt och upplevs som något positivt av eleverna, säger Louise Sandqvist.

Ta del av UngNytt: www.emmaboda.se/ungnytt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.