Pressmeddelanden

Här hittar du våra pressmeddelanden. Ta kontakt med oss för att få tillgång till pressbilder.


 • Dubbla invigningar i Boda Glasbruk-Det är här det händer!


  Brukskontoret i Boda Glasbruk har omvandlats till Kontorshub och ska nu invigas av regionråd Karin Helmersson. Samtidigt är det vernissage för utställningen om innovativ sanering där RISE Glas har utvecklat en ny metod för att kunna återvinna blyglas från glasdeponier.

 • Fem miljoner kronor till projektet Care - tillväxt i generationer


  Svenska ESF-rådet har gett bifall till Emmaboda kommuns ansökan i utlysningen Care som syftar till att matcha personer som flytt kriget i Ukraina till arbete eller utbildning.

 • Jättekliv för Emmaboda kommun i företagsranking - 66 platser upp


  2022 års siffror från Svenskt Näringsliv innebär att Emmaboda kommun höjer sig 66 platser och hamnar på plats 168. Placeringen är kommunens bästa sedan 2005.

 • AMB utvecklar vidare - kommunen säljer mark


  Emmaboda kommun har kommit överens med AMB Industri AB om försäljning av mark i direkt anslutning till AMB:s industri. Köparen förvärvar marken i syfte att utöka sin industriverksamhet och därmed säkerställa markinnehav på lång sikt.

 • Handelsplats i Rasslebygd


  Ett företag, MIMS Invest, har visat intresse för att etablera ett projekt med främst detaljhandel i Emmaboda. Ett markansvisningsavtal har tagits fram tillsammans med MIMS Invest för att utveckla platsen. I avtalet ingår sedan köp av mark och byggnation för olika verksamheter såsom handel, kontor, centrumverksamhet, besöksanläggning samt lager och service.
Till toppen